Az én Vicém

Az én Vicém

Bálint Annuska néni receptjei

2018. február 28. - Beáta Ilona

Ezek a receptek Bálint Annuska néni és lánya, Ibolya receptes füzetéből valók. Úgy adom közre, ahogyan a füzetben voltak leírva betűről-betűre.

Savanyúságok:

 

Zakuszka

4 kg pirospaprika

4 kg vineta, lehet kevesebb is

1 kg fehér hagyma

1 liter paradicsom

1 liter olaj

babérlevél, só, bors

 

Vegyes

2 kg gyalult káposzta

2 kg paprika :  1kg piros paprika,  1kg zöld paprika

1 kg ugorka

1 kg fehér hagyma

4 dkg cukor

14 dkg só

2,5 deci ecet

1 kanál szalat

1 fél kanál …. (kapor?)

24 órát állni hagyni

 

Kecsop

15 db piros gogos

5 éret piros paprika csípős

3 kisebb celler gyökér

Ezt ledarálni és ledinsztelni a saját levével. Hozzátesszük a 1/2 liter paradicsomot, ¼ kg cukrot, ¼ liter ecetet, 3 evőkanál sót, 8 db babérlevelet, 2 cs szemes borsot, 2 órát főzzük lassú tűznél. Száraz dunsztba tesszük.

 

Zöld paszuj

5 kg fuszujka

1 liter olaj

6 hahyma

1 liter paradicsom

zöld petrezselyem

2-3 celler levél

 

Páté

1 kg máj

1 és fél kiló hagyma

Egy fazékba odateszük alol a szalonát megvágva reá a hagymát, reá a hust felül a májat.

Feltöltjük vizel amedig ellepi. Ezalat lefő a víz körül belül felére, ha nem akkor letöltjük. Azután az egészet összedaraáljuk 2-3 szor, megfüszerezük só bors.

Kidunsztoljuk. Jobb ha lefő az egész víz.

 

Gogos eltevés

5 kg gogos paprika

egy fél liter ecet

egy fél liter olaj

egy fél liter cukor

8 dcl föt paradicsom

babér

bors

4-5 kanál só

 

Ecetet, olajat, cukrot, paradicsomot, babér, bors, só.

Az egészet odateszük a lábasba addig mig a paprika szint változtat. Ki veszük melegen borkánba teszük. Szalicil jön a tetejére.

 

Ugorka R. eltevés

5 P kanta ugorkához

5 kanál só

5 deci ecet

2 kanál cukor

1 konzervánt

bors, babér

 

Nem kell forázni, csak megmosni beteni és megkötni.

 

Csípős hagymás

3 literhez – fele ecet fele víz

                3 kanál só

                6 kanál cukor, torma

 

Sült paprika

Megsütni olajban és 5-6- orát állni hagyni ecetes cukros olajos pici vizben. Kidunsztolni a fövéstől 20-30 percig.

 

Zakuszka paszuj

7 kg paprika

2 kg hagyma

1 liter paradicsom

1 és fél liter olaj

1 liter paszuj

bors, babér, só izlés szerint.

Miuton megvan száraz dunsz.

 

Ugorka

8 decis borkán

egy fél deci ecet

1 kanál só

1 kanál cukor

a többi víz

 

az ugorka, murok karikára vágva

bors, babér

3 literes borkán

és még egy fél és1 és ½ ecet

kanál só

kanál cukor

a többi víz

bors, babér, konzervánt

 

 

Zöld paszuj paradicsomos

6 kg paszuj

½ liter olaj

petrezselyem, celler, megvágva apróra.

3 kg paradicsom

Adateszük az olajat, beleteszük a paszujt és egy csupor vizet egy csupor 6 marék sót.

Nem kell lefedni, mikor megfőt beleteszük a paradicsomot.

Ha föt a paradicsomal akar leveszük.

Tetejére szalicil.

 

Zöld paszuj

5 kg paszuj

1 és fél liter paradicsom

1 liter olaj, hagyma, petrezselyem, celler, szalicil, Beteni borkánba és kidunsztolni.

  

Hordos savanyúság

13 liter víz

½ kg só

½ kg cukor

1 liter ecet

3 dkg szemes bors (2 csomag)

2 cs. mustármag

1 cs. szalicil

1 cs. babérlevél

7 kiskanál borkénpor

3  kiskanál borkénsav

szőlőlapu 15 drb

 

Zöldségek:

apro hagyma, uborka, csipös paprika, zöldparadicsom, töltött paprika káposztával, karfiol, tök, dinye, stb.

 

(30 literes hordóhoz 1 ½ adag)

 

Gogos eltevés Ilonka

2 liter víz

1 liter ecet

15 dkg só, (7 kanál)

25 dkg cukor vagyis minden izlés szerint.

 

Zakuszka

10 kg vineta

5 kg paprika sütve

5 kg gogosár

2 1/2 kg hagyma

2 liter olaj

babér levél

örölt bors

egész bors

1-2 liter paradicsom

1 marék cukor

Dunsztolni, száraz dunszt.

 

Lecsó

4 kg paprika

2 kg hagyma

3 kg paradicsom

1 liter olaj

1 tasak levespor

25 dkg rizs félig megfőve

 

Ételizesítő

5 kg paradicsom

2 kg paprika

1 marék petrezselyem

4 szál celler

só izlés szerint

 

Kecsap

5 kg paradicsom megvágva

3 kg paprika megvágva

1, 5 kg hagyma

babér,

celler

petrezselyem

darált bors – 2 kanál

mustár             2 kanál

só izlés szerint, cukor

 Megfőzni 1,5 órát, lepaszirozni. Szalicil.

 

Uborka

8 dcl borkánba

2 karika hagyma

utána az uborka

2 unyi  ecet

2 közepesnyi kanál só

4,5 II. cukor

a töbi víz

utána dunsztolni

 

Paprika sóban

5 kg paprika

3 dl olaj

só ízlés szerint

Megdinsztelni olajban a paprikát.

 

Paprika tötni soos vizbe:

Bele teni míg elveszti a szinét. Melegen rátötni a sos vizet bele kell egy kicsi szalicil.

 

Paszuj konzervbe

1 liter olajba megdinsztelni 1 kg hagymát, mikor megvan beleönteni egy másfél liter paradicsomot levét.

5 liter tejespaszuj külön vizben fözük meg és mikor megvan beleöntjük a hagymába, só, szemes bors, babérlevél, szalicil mikor kész van és teszünk a tetejére is.

Száraz dunsztba teszük.

 

Húsos étel:

 

Csiorbá de Burtá

1 orát ecetes vizben hagyni utána odatenni fözni. Külön vizbe borju hust fözni vagy más disznó hust fözni. Külön edényben murkot és az apro reszelöl lereszelni és egy fej fokhagymát. Feltöteni evvel a kocsonyás lével és hagyni egy fél orát öszefözni. A burtát ujnyi hosszukás szeletekre felvágni.

A Burtát többször kell cserélni a vizet fözéskor. Miután megföt öt tojást, sárgáját tejlellel felereszteni.

 

 

TÉSZTÁK – Sütemények

 

1.,  

6 tojásból piskótát sütünk

7 tojás fehérjét felverünk 1 csésze cukorral és hozzáadunk 2 kanál lisztet 10 dkg csokoládét darabokra vágva, 10 dkg mazsolát, 1 kanál rumot, 20 dkg piritot diot aprora vágva ezt megsütjük. Ez lesz kettévágva a piskota közöt.

 

Krém: = tojás sárgája, 7 kanál cukor 2kanál tej gözön sürűre fözük. amikor kihüll hozzá adunk 1 csomag vajat.

 

2., Mézes tészta

1 tojás

1 csupor cukor

1 kávés kanál szalakálé

1 kávés kanál bikarbonát

2 kanál …..

 

A kemencén felfözük, amikor elkezd főni leveszük, és anyi lisztet adunk hozá, hogy gyurható tésztát kapjunk.

4 lapot sütünk.

 

3., Jancsika

1 egész tojás

4 evőkanál porcukor

1 kávés kanál szalakálé

10 dkg margalin

2-3 kanál tejföl

250 dkg liszt 3 lapot sütünk.

 

Krém:

1 csomag vaj

250 dkg porcukor, pép

a krémet ketöbe osszuk az egyikbe kakaot, a másikba vaniliát teszünk.

 

Glazur:

1 tojás fehérjét egy pohár cukoral göz fölöt habosra

 

4., Elen

4 tojás

10 dkg cukor

2 kanál kakaó

10 dkg liszt

1 sütöpor

Piskotát készitünk.

 

Krém I.: 20 dkg örölt dió

              10 dkg porcukor

  150 gr rum

 

Krém II: 4 egész tojás, 8 kanál cukorral gőz fölöt verjük amedig megvastagszik. Amikor kihül hozáadunk 2 kanál kakaot meg egy habosra vert vajat. Tetejére reszelt csokit teszünk.

 

5., Szilvia I.

2 egész tojás, 10 dkg cukor, 3 dkg zsír, 1 kanál méz gőz felet fözzük, Amikor kikült hozzá adunk 4 kanál tejfölt egy kicsi tejet és lisztet amenyit felvesz. 4 lapot sütünk.

           

Szilvia II.

10 tojás habja, 30 dkg cukor, 30 dkg örölt dió. 4 lapot sütünk.

Krém:

10 tojás sárgáját kikavarjuk 10 kanál cukorral gőz fölött míg vastag lesz, hagyjuk kihülni és belekeverünk 30 dkg. vajat.

 

6., Ordás – Turos tészta

25 dkg cukor

25 dkg liszt

3 tojás sárgája

1 dcl olaj

1 dcl tej

1 kiskanál szalakálé

Három tojás fehérjét felverjük kemény habá a fele cukkoral. A három tojás sárgáját a másik fele cukoral olajal tejel a szalakálét kikavarjuk. Mikor megvan, összeadjuk, mint a piskotát. A tésztát betöltjük a tepsibe és a tölteléket kiskanálal ráteszük a tésztára. Tetjére porcukor.

 

7., Lucsi tészta

8 tojás sárgáját eldörzsölni 22 kanál cukorral, 12 kanál vízzel, 1 sütőporral, 2 kanál forró tej, 2 vanilia, 1 kanál örölt kávé, 17 kanál örölt dió, 13 kanál liszt összekeverni, bele a tojás habja.

 

Töltelék:

30 dkg töltelék, 3 tojás sárgájával elkavarni ½ vajat. Tetejére is krém, dióval megszorni.

 

8., Kokusz szelet

4 tojás, 10 dkg cukor, 10 dkg, liszt, 1 sötőpor

Krém: 6 tojás sárgája, 10 kanál cukorral felfözni göz felet, 25 dkg vajjal elkeverjük 6 tojás fehérjét 12 kanál cukorral göz fölöt keményre verni és beteni 150 gr  kokuszt.

 

9., Mézes lapok

45 dkg liszt, 1 tojás, 15 dkg cukor, 1 kanál szodapor, 2 kanál méz, 3 kanál tej, 3 dkg margalin

 

10., Petre Román

8 tojás, 8 kanál cukor, 8 kanál liszt, 8 kanál dió megpergelve, sütöpor, 3 lapot sütünk.

Külön mindegyik lapra 5 kanál cukrot teni megpergelve.

 

Krém:

4 tojás sárgája, 1 csupor cukor, 4 kanál liszt, 1 csupor tej, felfözni. Ha kihül 1 margalin vagy vajat teszünk a krémbe. A tetejére 4 tojás fehérje göz felet felverni 5 kanál cukoral.

 

11., Május virág

6 tojás, 2 kanál víz, 8 kanál cukor, 3 eper puding

Krém:

1 vanilia puding 20 dkg margalin, A tészta közepébe teszük, a tetejére is, és megszorni diszitő cukorral.

 

12., Dobos tészta

6 tojás sárgáját 20 dkg cukoral habosra kavarni, hozzá 25 dkg liszt, 10 dkg vaj, és a tojás habja.

4 lapot sütünk.

Krém:

20 dkg vaj, 20 dkg cukor, 3 dkg kakaó, vanilia

Tetejére 10 dkg cukor megpergelve.

 

13., Keksz tekercs

¼ kg kekszet ledarálni, 10 dk porcukorral, 10 dk darált dioval, 1 dcl fekete kávéval, 1 vaniliával összegyúrjuk. Pocukorral meghintett celofánra kinyujtjuk.

Krém:

10 dkg vaj, 10 dkg porcukor, 1 kanál kakaó habosra kvarjuk és ezzel megkenjük a celofánra kinyujtot  tésztát és felcsavarjuk.

 

14., Citrom szelet

12 kanál olaj, 12 kanál tej, 12 kanál cukor, 2 kávéskanál szalakálé, 2 tojás. A cukrot és a tojást elkavarni a tejel és az olajjal. Lisztet amenyit felvesz. Lapokat sütünk. 4-5.

Krém: ½ liter tej 6-7 kanál liszt pépet főzünk, 20 dkg vaj, 1 citrom egészen.

15. Zserbó

50 dkg liszt, 20 dkg vaj, 3 dkg élesztő, 12 dkg (kanál) cukor, 3 tojás sárgája, só, citrom, rum, vanilia.

Öszegyurjuk 2 orát pihentetjük.

4 fele osztjuk. A lapot megkenjük izel és rá cukros dió. Tetejére glazur.

16. Párizsi

30 dkg liszt, 15 dkg vaj, 15 dkg cukor, 1 citrom héja, vanilia, 1 sütőpor, 6 tojás, sárgája,

Öszegyurjuk, Betenni a tepsibe, megkeni izzel, 30 dkg dió, 30 dkg cukor, 3 tojás fehérjének a habja ráteni az izzel megkent tésztára.

 

 

  1. Hólabda

8 tojás sárgáját habosra keverünk 35 dkg cukorral hozáadunk 7 evőkanál forró vizet kakaót, sütőpor, 25 dkg lisztet majd a tojás habját.

 

  1. Kokuszós

30 dkg cukor,  30 dkg vaj, 1 tojás, 3 kanál méz, 2 dl tej, 1 sütőpor, 35 dkg liszt jól összekeverni, megsütni egybe és ha kihült kockára vágni.

 

Glazur:

3 dkg kakaót eldörzsölni egy kis tejjel, 35 dkg cukorral, 7 dkg vaj, 15 kanál tej, ebből szirupot fözzünk. Kokuszba mártjuk.

 

  1. Krémes

2 csupor liszt, 1 tojás, pici só, tej, hogy puha tésztát kapjunk. 1 csupor liszt, 1 kanál zsir ezzel megkenjük, mint a hájast.

Krém:

5 tojás sárgája, 7 kanál liszt, 1 csupor cukor, ½ liter tej, 5 tojás kemény habja, vanilia.

 

  1. Veronika

1 lap: 4 tojás, 4 kanál cukor, 5 kanál liszt, ½ sütőpor, piskótát készitünk.

2 lap: 5 tojás fehérje, 18 dkg cukor, 18 dkg dió

Krém: 5 tojás sárgája, 5 kanál cukor, 1 dkg kávé göz fölöt kavarjuk míg megvastagszik + 20 dkg vaj.

Glazur csokoládé.

 

  1. Almatorta

250 gr. margalin megfőzni egy csésze cukoral, beleteszünk ½ kiló almát egy kicsit dunsztoljuk majd ki hülni teszük. 5 tojásból piskótát készitünk ráöntjük az almára és abban az edényben meg is sütjük. Ha megsült kiborítjuk hogy felül kerüljön az alma. Ha kihült diszitjük pudingal és tejszínhabal.

  1. Isler

 

60 gr liszt

30 gr margalin

150 gr porcukor

 2 tojás sárgája

2 kanál tejföl

2 kanál zsir,

szó,

½ szodapor

 

Glazur: 150 gr. porcukor, 2 kanál kakaó, 2 kanál olaj, 3-4 kanál forró víz simára kavarjuk.

Krém:

vaj, porcukor, kakaó

 

22., Kelt tészta

70 dkg liszt,

2 tojás sárgája

25 dkg margalin

1 kis csomag élesztő

pici só

3 kanál cukor

citrom reszelék

 1 borkán aldtej (tejföl)

4 csomot csinálunk

diobelet, mákot teszünk bele.

Tepsibe teszük, tojás sárgával megkenjük. Éjszaka hidegre teszük.

 

23., Eper piskota

6 tojás fehérje, 10 kanál cukor, 6 kanál víz, 6 tojás sárgája, 2 málna vagy epres puding, 4 kanál liszt, 1 fél sütőpor.

A tojás fehérjét felverni 5 kanál cukorral, a sárgáját 5 kanál cukorral elkeverni és a sütőporral. A habot a tojás sárgájával a pudinggal összekeverni.

 

Krém:

3 tojás egészen és még 3-nak a sárgája, 8 kanál cukor, ezeket gőz fölött habbá verni. Ha kihűl egy vaj jön bele. Ezt a krémet a piskota közepébe tesszük. A tetejére habot verünk 3 tojás fehérje és 10 kanál cukor gőz fölött. A habra glazur jön.

 

24., Tejcsokoládé

1 deci víz

fél kiló cukor

fél kiló tejpor

10 dkg vaj

 

25., Patkó kifli

1 margalin

4 tojás sárgája

2 kanál cukor

1 dkg élesztő

 2 dl tej

 fél kiló liszt, vagyis menyit felvesz

tojásfehérjét habbá verni dioval

Tetejét tojásal megkeni.

 

26., 5 tojásból dios piskota

Tojásos krém: 4 tojás fehérjéből göz felet verni habot. Mikor fel van verödve bele teni 4 kanál cukorból szirupot csinálunk és bele ereszteni. Azonal ráteni a tésztára. Tetejére vagdalt diot szorni.

 

27., Kapucsino

Lap: 7 tojás fehérje, 7 kanál cukor, 150 gr. kokusz, 2-3 kanál liszt, 2-3 vanilia, 1 sütöpor kikent tepsibe megsütjük 20-25 percig

Krém: 7 tojás sárgája, 200 gr. cukor, 200 ml tej, 2 plik vaniliás kapucsinó, 1 vanilia buding, ha ki hül 1 margalin a tetejére friska csokoládé.

 

28., Mákos kokuszos

8 tojás habja, 20 dkg cukor, 20 dkg mák, 20 dkg kokusz.

 

Krém:

3 deci tej, 25 dkg cukor, 3 vanilia, 5 kanál liszt, 8 tojás sárgája, ezt megfözni és ha kihül 1 margalin.

 

Lap:

2 tojás, 5 dkg cukor, 5 dkg liszt, a tepsi hátán megsütjük a tetejére csokoládé.

 

29.,  Nádia

8 tojás fehérje, 8 kanál víz, 16 kanál cukor, 1 csupor vagdalt dió, 1 csupor vágot ráhát, fél csupor liszt, 1 sütöpor.

Lap:

8 tojás sárgája, 2 egész tojás elkeverni 5 kanál cukorral, 5 kanál liszt, sütöpor

 

Krém:

4 egész tojás, 8 kanál cukor, 1 margalin, vanilia izlés szerint.

 

30., Tészta

3 tojásból, 3 kanál vízből, 6 kanál cukorból, 6 kanál liszt, piskotát sütünk.

 

2 lap: 3 tojás fehérje, 24 dkg cukor, 1 vanilia, buding, 1 deci tej, göz felet fözni amig vastag, ha ki hül öszekverni 1 margalinal.

 

Öszerakni: 1 lap bele krém, reá a kakaós keksz megáztatni kávéba.

Jön rá a másik lap, tetejére glazur.

 

31., Szalontai nagy kifli

60 dkg liszt, 20 dikg zsir eldörzsölni 4 tojás sárgájával, 1 csésze tejföl, pici só, az egészet jól összegyurjuk. 8-ba vágjuk. Mindegyik cipot kinyutni olvasztot zsiral megkenjük és fel kel csavarni. Egy fél ora pihenés után mindegyik darabot 8-ba vágjuk és kinyutjuk. Közepébe dió.

 

32., Rafaelló

2 dcl. víz, 90 dkg cukor, 3 csomag kokusz (20 dkg), 50 dkg tejpor, 1 csomag vaj, margalin. A vizet a cukoral és a vajal felfözük amig elolvad a cukor. Leveszük ls melegen 2 csomag kokuszt adunk hozá. Hülni hagyjuk. Utána beleteszük a tejport, lehet formálni golyokat. Közepébe megy, mazsola. Belehempergetjük kokuszba és színes cukorba.

 

33., Poronyo kalács

1 kg liszt

1 margalin

4 kanál zsír

élesztő, só, cukor, dió

 

34., Kokusz meglepetés

1 tojás, 100 gr. liszt, 20 gr. margalin, 125 ml. tej, 1,5 evőkanál méz, 190 gr, porcukor, ½ sütőpor,

 

Krém:

90 gr. kokusz, 4 dl. tej, 4 evőkanál liszt, 200 gr, porcukor, 200 gr. margalin

 

Szirop:

1 evőkanál kakaó, 1 evőkanál porcukor, 1 dcl forró víz,

 

Diszités: 10 gr. kokusz, 2 gr kakaó előkészítés.

A vajat a porcukrot és a tojást keverjük habosra. A tejet a mézet a maszába adagojuk végül elkeverjük a sütöporal elkevert lisztet. Paprira bélelt tepsibe töltjük.  Fözés után szirupal  leöntjük.

 

 

35., Kerek tészta

60 dkg liszt,

20 dkg zsir

25 dkg dió

25 dkg porcukor

2 tojás sárgája

kicsi kanál szalakálé felfujtatva tejbe.

Tejet menyit felvesz. Kakaót legyen barna.

 

36., Hájas I.

50 dkg darált háj

80 dkg liszt

15 dkg liszt, amivel a hájat öszegyurjuk

3 tojás sárgája

1 kanál ecet

10 kanál tejföl

csipetnyi só, kanál cukor

Ásványvizet annyit tegyünk, hogy a laskánál puhább legyen. Kinyutni a tésztát ráteni a hájat. Háromszor ugyan így rákenni vékonyan, és ugyan így türni, mint a legelsőt.

3 órát pihen, egy-egy 15 percet, hagyni piheni, majd forro késsel vágni.

  

     Hájas II.

2 adag – Hozávaló

 

1 kg liszt, 60 dkg háj

6 tojás sárgája, 2 kanál ecet, 4 dcl víz, egy pici só,

A lisztet 3 részre osztjuk az egyik részét öszekeverjük a hájal és a másik 2 részt összedolgozzuk a tojásal, ecetel és a vizel.

Háromszor kinyujtjuk és rákenjük a hájat. 25 percig piheni hadjuk.

 

     Hájas III.

40 dkg liszt

1 tojás sárgája

pici só

2 kanál ecet

2 deci víz, rendre amenyit felvesz

Et öszegyurni.

 

Külön még:

20 dkg liszt

40 dkg háj összekeverni

 

Háromszor a tésztára keni.

  

Krémek, mázak

1., Fehér krém

 

2 tojás fehérjét kemény habbá verjük, 1 csupor cukorból szirupot fözünk, lassan hozzáadjuk a kemény habhoz.

 

2., Barna krém

4 egész tojást 100 gr cukorral felverni amig vastag lesz mikor kihült 2 kanál kakaót és 1 vajat keverünk hozzá.

 

3., Tojásos krém I.

2 tojás egészen, 5 kanál cukor, jól kikavarni amig elolvad a cukor. Fözni a kemencén amig jó vastag lesz. Ha kihül egy margalin kikavarva, vanilia izlés szerint.

 

     Tojásos krém II.

3 tojás sárgája

9 kanál cukor

2-3 kanál tej, ezeket öszefözni

 

5 tojáshoz:

6 kanál liszt,

fél liter víz,

10 kanál cukor

   

4., Glazur:

3 dkg kakaót eldörzsölni egy kis tejjel, 35 dkg cukorral, 7 dkg vaj, 15 kanál tej, ebből szirupot fözzünk.

 

5., Napolitan töltelék

1 deci víz

25 dkg cukor

25 dkg tejpor

1 kanál kakaó

10 dkg margalin

citromlé, hogy ne cukrosodjék meg

Lenyomtatni

 

Más:

 

15 perc sütés

5 tojás

180 gr porcukor

50 gr liszt összekeverni

 

5 tojás sárgája, kicsi só,

kicsi szalakáli,

kakaó összekeverni

 

Más:

6 tojás fehérje, só

30 gr cukor

 

200 gr. margalin

20 gr. porcukor

6 tojás sárgája

1 kanál kakaó

 

Tálba tenni: a kemencére elolvad

Utána a tésztára

 

Más:

1 csupor cukor,

1 dcl olaj

2 cs. liszt

1 cs. zsemlekása

dió, mazsola, kakaó, citrom,

sütőpor, aludtej

tej.

300.jpg

 

302.jpg

 

303.jpg

 

304.jpg

 

305.jpg

 

306.jpg

 

307.jpg

 

308.jpg

 

309.jpg

 

310.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://azenvicem.blog.hu/api/trackback/id/tr7713705830

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása